Pulverlakering af aluminium

 

Pulverlakering af emner i aluminium

Pulverlakering af aluminium er Dancolors største forretningsområde, og virksomheden er samtidig den største lakerer i Danmark. Aluminium er et fantastiske materiale, og efterspørgslen er konstant stigende i det meste af verden.

For tiden sker den største stigning i anvendelsen af aluminium i bilindustrien. I Danmark bruges aluminium mest i vindues- og facadebranchen, men er også ret populær i vindmølleindustrien. Fordelen ved aluminium er kombinationen mellem pris og performance. Aluminium kan desuden genbruges 100%, da det bare kræver en omsmeltning.

Aluminium kan anvendes rå, anodiseret eller pulverlakeret. Dancolor tilbyder pulverlakeret aluminium. Det endelige resultat af pulverlakkeret aluminium afhænger primært af: emne, forbehandling og pulvertype

 

Overfladebehandling af aluminium

Selve emnet er naturligvis meget vigtig ift. at få den bedste overfladekvalitet herunder legeringstype, skarpe kanter, slagmærker, alder, limrester, svejsninger, ophængningsmuligheder, mv. Kontakt venligst salgssupport for rådgivning omkring dette.
 
Formålet med forbehandlingen er primært at sikre den rette korrosionsklasse samt vedhæftningen mellem pulver og aluminium. De klassiske forbehandlinger er krom-fri, CR3, CR6 og pre-anodiseret. Den bedste og dyreste forbehandling er pre-anodiseret, som primært anvendes til svømmehaller og ved Vesterhavet – i Danmark. Dancolor tilbyder primært en kromfri forbehandling, og vi har 2 horisontal anlæg og 1 vertikal anlæg til formålet
 
En krom-fri forbehandling består typisk af flere trin/kar, hvor emnet renses, skylles og modtager den krom-fri væske. Selve styringen af de enkelte trin er ekstrem vigtig, og reguleres dagligt iht. anvisninger fra GSB-international, kemileverandøren samt ISO14001. De fleste test gennemføres på eget laboratorium, mens enkelte tests også gennemføres hos FEM instituttet i Tyskland.

 

Farver og holdbarhed af pulverlakerede emner i aluminium

Der findes rigtig mange farver og pulvertyper afhængigt af ønsker og holdbarhed. Vi tilbyder både RAL og NCSS farver og en række specialfarver.
 
Holdbarheden af den pulverlakerede overflade afhænger ligeledes af den pulverkvalitet, man ønsker sig. Der er 3 typer facadepolyester, standard, master og premium pulver. Facadepolyester pulver er testet for farveændring og glanstab i Florida. Standard pulver testet i 1 år, master pulver i 3 år og premium pulver i 5 år.

Af specielle pulvertyper kan nævnes anodiseringsfarver, struktur, metallic og bakteriehæmmende.
 
Kontakt venligst salgssupport for yderlig information.