Bæredygtighed

 

Effektiv forbehandling

Der er forskellige former for forbehandling af både stål og aluminium. Forbehandlingen giver den primære beskyttelse ift korrosion og skal desuden sikre en god vedhæftning af pulveret. En forbehandling består typisk af en række trin med forskelligt kemi og afskylning med vand. Designet af ens forbehandling afhænger af flere parametre f.eks. spray- eller dyppesystem, typen af metal, kemi, korrosionsklasse og økonomi.

 

Forbehandling med fokus på mindskelse af CR

Traditionelt har man i branchen anvendt CR6 eller CR3 som aktiv del i forbehandlingen, med fine resultater. Da CR6 er kræftfremkaldende, er det ikke længere rimeligt overfor medarbejdere og omgivelserne at anvende dette. Et EU direktiv (reach) har i øvrigt forbudt anvendelsen af CR6 i forbindelse med pulverlakering fra september 2017, dette er er dog pt udsat i 4 år.
 
Dancolor har siden 1986 produceret uden CR6. Vores oprindelige horisontal anlæg kører pt med CR3 (til aluminium), mens vores vertikal anlæg har kørt CR-frit siden 2002. Nyeste horisontal anlæg (2017) er baseret på samme CR-frie kemi som vertikal anlægget.
 
Miljøbelastningen fra CR-frie anlæg er meget mindre end for CR6 anlæg.Certificeret pulverlakering iht. DGNB

Dancolor kan i dag levere pulverlakerede produkter certificeret iht DGNB med maksimum point. De tekniske bestemmelser ændres dog løbende, så kontakt venligst salgssupport for seneste opdatering.
 
Dancolor arbejder pt på at blive certificeret som Cradle-2-Cradle (vugge-til-vugge) leverandør på lakeret aluminium, så kontakt venligst salgssupport for seneste nyt.