Miljø

 

Miljøcertifikat i forbindelse med afrensning og lakering

Afrensning og lakering af stål og aluminium er miljøbelastende. Der forbruges f.eks. en del kemi og herunder vand i vores forbehandlinger og ved kemisk afrensning. Vi er derfor meget bevidste om at passe på, hvad vi laver – både for medarbejdere og miljøets skyld. Alle afdelinger er miljøcertificeret iht. IS0 14001. Vi har desuden en fast mødestruktur internt i samarbejde med en ekstern konsulent, så vi løbende er opdaterede og får implementeret relevante foranstaltninger.

 

Fordampningsanlæg til optimering af miljø 

Som noget ekstra har Dancolor investeret flere millioner i et fordampningsanlæg, som sikrer, at en god del af spildevandet kan genbruges i produktionen. Vi var ligeledes de første i Danmark (og Skandinavien) til at bygge en større lakeringslinie (2002) baseret på en CR-fri forbehandling. Seneste lakeringslinie (fra 2017) er baseret på samme koncept med en CR-fri forbehandling.

 

Genbrug af gamle emner

Dancolor gør meget i at afrense og pulverlakere ”gamle” emner, som dermed får nyt liv. Der kan være alt fra gamle biler, butiksinventar, skraldespande, lamper, benzinstandere til fælge. Det er oftest en både billigere og mere miljørigtig løsning ift ”importer og smid væk” kulturen.

Du kan læse om vores kvalitet her og om bæredygtighed her